Liverpool wint laatste oefenduel voor het echte werk door deze rake pegel (video)

31 juli 2019

Liverpool heeft de oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon in Genève gewonnen. The Reds, die afgelopen jaar de Champions League wonnen en 2de werden in de Premier League, zegevierden uiteindelijk met 3-1. Het hoogtepunt kwam op naam van Harry Wilson, die prachtig raak schoot (zie video hierboven).


De start was dramatisch voor Liverpool. Alisson ging al vroeg in de fout en kreeg een pingel tegen. Die werd benut door Memphis Depay. Via een goal van Roberto Firmino en eigen doelpunt van Joachim Andersen kwam Liverpool op voorsprong.

© REUTERSHet regende tijdens de wedstrijd ook wissels. Er kwamen de nodige Nederlanders in actie. Ki-Jana Hoever, Sepp van den Berg, Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk bij Liverpool en Memphis Depay en Kenny Tete bij Lyon. Wilson pegelde voor die wissels de 3-1 binnen.

Op naar het echte werk!
Daarmee won Liverpool het laatste oefenduel voor het reguliere seizoen. Zondag wacht op Wembley alweer Manchester City in de strijd om de FA Community Shield. Een week later opent Liverpool de Premier League thuis tegen Norwich City.

Wisselende uitslagen oefenduels:

Tranmere Rovers-Liverpool: 0-6
Bradford City-Liverpool: 1-3
Borussia Dortmund-Liverpool: 3-2
Sevilla-Liverpool: 2-1
Sporting CP-Liverpool: 2-2
Liverpool-Napoli: 0-3