Locadia belangrijk bij lekkere overwinning Hoffenheim, Lewandowski schiet wéér raak voor Bayern

BSR Agency

admin • 19:45, 26-10-2019 / Laatste Update: 03:54, 06-01-2024

In Duitsland heeft Jürgen Locadia zijn eerste goal sinds maanden gemaakt. In de basis bij TSG Hoffenheim 1899 opende hij de score na ruim een half uur. Na een spannende pot tegen Hertha BSC ging Hoffenheim met de 3 punten naar huis. Ondertussen won Bayern München van Union Berlin en zette Lewandowski een nieuw record in de boeken.

Het laatste doelpunt dat van Locadia's voet kwam, werd dik 8 maanden geleden gemaakt. Gelukkig kon de spits nu belangrijk zijn voor zijn Duitse werkgever. De Kroaat Andrej Kramaric volgde het voorbeeld van Locadia en verdubbelde 5 minuten later de voorsprong voor Hoffenheim. Hertha - waar Karim Rekik en basisplaats had en Javairô Dilrosun op de bank zat - knokte zich na de pauze knap terug via Dodi Lukebakio en Salomon Kalou. Hoffenheim, de ploeg van Alfred Schreuder, ging echter alsnog met de zege aan de haal. Benjamin Hübner maakte 10 minuten voor tijd de winnende: 2-3.

Lewandowski helpt Bayern

Bayern München kende geen moeilijke middag. In eigen huis bleek promovendus 1. FC Union Berlin niet opgewassen tegen Der Rekordmeister, dat midweeks in de Champions League Olympiakos klopte (2-3). De Frans international Benjamin Pavard zette Bayern na een kwartiertje op voorsprong met een technische fraaie dropkick.

Dat Robert Lewandowski ook vanmiddag trefzeker was, is zeker geen verrassing. Het Poolse fenomeen scoorde sinds 12 augustus (!) in elk duel van Bayern minimaal 1 keer. Tegen Union Berlin zorgde hij in de 54ste minuut met een bekeken schot voor voor de 2-0: het dertiende duel op rij waarin Lewandowski trefzeker is. Manuel Neuer voorkwam dat het nog spannend zou worden door de strafschop van Sebastian Andersson te keren.

Berlin komt nog even terug

Met nog 4 minuten te gaan minuten te gaan kreeg Union een herkansing vanaf 11 meter. Sebastian Polter liet ploeggenoot Andersson zien hoe het wél moet, maar er restte te weinig tijd om het Bayern nog lastig te maken: 2-1.Bundesliga-uitslagen zaterdag.