‘Loco’ Bielsa zat achter spionagebezoekje bij Derby County (video’s)

11 januari 2019

Marcelo Bielsa wordt niet voor niets El Loco genoemd. De trainer van Leeds United (een idool van Pep Guardiola) haalt alles uit de kast om te winnen. Vrijdag bleek dat hij de aanstichter was van een spionagebezoek bij de training van Derby County, een dag eerder.


Donderdag zagen mensen bij Derby ineens dat er iemand rondliep die ze niet kenden. Nadat de politie naar het complex was gekomen, bleek het om een spion van Leeds te gaan.

,,Het is waar dat die spion iemand van Leeds United was en ik ben daar verantwoordelijk voor'', liet de Argentijn vlak voor de wedstrijd tussen de 2 ploegen weten. ,,Het maakt niet uit of dit legaal of illegaal is. Dat Frank Lampard en Derby County voelden dat het niet niet goed was is voor mij voldoende om te weten dat ik mij heb misdragen.'' Bielsa liet even later wel weten dat hij dit vaker had gedaan en dat er hiervoor nooit een punt van is gemaakt.

Lampard over de rooie
De altijd zo rustige Lampard was vlak voor de wedstrijd nog steeds laaiend over Bielsa's streek. ,,Het boeit me niet of hij dit vaker heeft gedaan, dit is heel erg slecht voor onze focus. Daarnaast heeft die spion gewoon hele belangrijke informatie voor de wedstrijd kunnen zien.''

In de studio van Sky werd er nog even nagepraat over het incident.