Londens spektakelstuk eindigt in 4-3 op Stamford Bridge (video)

Proshots

admin • 00:54, 16-05-2017 / Laatste Update: 03:22, 05-01-2024

De Londense derby tussen Chelsea en Watford is maandagavond in een spectaculaire 4-3 zege voor de thuisclub. Op Stamford Brigde, waar John Terry werd uitgezwaaid, vielen mooie goals.

Landskampioen Chelsea besloot clublegende John Terry in het zonnetje te zetten en de verdediger werd beloond met een basisplaats. Hij bekroonde deze uitverkiezing in de 22ste minuut met de openingstreffer. De bal belandde na een corner plotseling voor Terry's voeten en het was een koud kunstje om binnen te tikken.

Van held naar schlemiel

Maar twee minuten later was Terry juist de schlemiel. Hij kopte de bal zomaar in de voeten van Capoue en zag tot grote schrik dat Watford de gelijkmaker op het bord zette.

Pegel

Toch liet de landskampioen zich in eigen huis niet gek maken en stelde nog voor rust orde op zaken. Linksback Azpilicueta pegelde heerlijk raak!

Aké

Vier minuten na de thee maakte Batshuayi het feestje compleet. De Belg tikte na een hoekschop eenvoudig binnen, op aangeven van Nathan Aké. De Nederlander kreeg van trainer Antonio Conte een mooie basisplaats.

Nederlands succesje

Ook bij Watford speelde er een Nederlander mee: Darryl Janmaat. Hij wist zelfs op prachtige wijze te scoren. De verdediger van Watford glipte na een snelle aanval langs Aké en schoot de bal lekker in de hoek. De spanning was terug!

3-3

Uiteindelijk was het Okaka Chuka die zijn club weer naast Chelsea zette. De Watford-aanvaller stond een kwartier voor tijd op het juiste moment op de juiste plaats in het doelgebied en wist met twee Chelsea-verdedigers in zijn nek te scoren.

Beslissing

Toch wist Chelsea het duel als winnaar af te sluiten. Willian legde op de rand van het zestienmetergebied goed teug op Cesc Fabregas en de Spanjaard wist vervolgens wel raad met de bal. Bekeken schoot hij tegen het net en zette zo de eindstand neer.