‘Loodzware blessure voor Van Dijk: streep door EK?’

17 oktober 2020

BSR Agency
van dijk blessure liverpool

Virgil van Dijk heeft zaterdag in de derby tegen Everton mogelijk een loodzware knieblessure opgelopen. De aanvoerder van het Nederlands elftal moest gewisseld worden na een akelige botsing met Everton-keeper Jordan Pickford.


Hoewel er door de club officieel nog niets naar buiten is gebracht, gaat het volgens beIN SPORTS om een gescheurde voorste kruisband bij de centrale verdediger. Als dat bericht wordt bevestigd, staat Van Dijk naar verwachting 7 tot 8 maanden aan de kant. Zelfs het EK zou dan in gevaar komen.

Botsing
Liverpool kwam in de stadsderby met Everton al vroeg op voorsprong via Sadio Mané, maar niet veel later ging het mis voor Van Dijk. Een indraaiende vrije trap kwam terecht voorbij de 2e paal, waar de Nederlandse verdediger (die overigens buitenspel stond) in botsing kwam met Pickford. Daarbij maakte de rechterknie van Van Dijk een onnatuurlijke beweging.

(Lees verder onder de beelden)
Klopp met zorgen
Trainer Jürgen Klopp van Liverpool maakt zich zorgen over de ernst van de blessure van Van Dijk. "Het is niet goed met Virgil”, aldus de Duitse coach. "Normaal speelt hij altijd door met pijn, hij mist nooit een wedstrijd. Ik weet niet hoe slecht het is, maar het ziet er niet goed uit.”

Ajax
Liverpool speelt woensdag uit tegen Ajax in de Champions League. Het lijkt zo goed als uitgesloten dat Van Dijk dan mee kan doen.