Lucas Moura held van Spurs met hattrick tegen degradant Huddersfield (video)

13 april 2019

Ook in het 3e duel in het nieuwe stadion heeft Tottenham Hotspur geen tegengoal hoeven incasseren. Het al gedegradeerde Huddersfield Town had weinig in te brengen: 4-0.


Lucas Moura was de grote man bij de Spurs. Hij maakte een hattrick.

Snelle treffers
Al binnen het half uur was duidelijk dat de punten vanmiddag in het noorden van Londen zouden blijven. Eerst was het middenvelder Victor Wanyama die het eindstation was van een goed uitgespeele aanval. De Keniaan ontdeed zich met een simpel tikje van Terence Kongolo, omspeelde doelman Ben Hamer en tikte binnen. Nog geen 3 minuten later besliste Lucas Moura het duel al in een vroeg stadium in het voordeel van de Spurs. Met rechts knalde de Braziliaan laag raak in de verre hoek.

Slordigheid
Na de 2e treffer wist de thuisploeg ook dat het wel gedaan was en nam het wat gas terug, wellicht enigszins met het oog op de belangrijke Champions League-ontmoeting met Manchester City van aankomende woensdag. Daardoor nam ook de slordigheid ietwat toe en naar het einde toe eveneens de dreiging van The Terriers, maar het was toch het thuispubliek dat in de slotfase nog 2 keer mocht juichen. Moura maakte met 2 late treffers zijn hattrick compleet.

Belangrijk
Tottenham kon deze ruime overwinning goed gebruiken in de strijd om de Champions League-plekken. Het heeft daarin nu weer wat ademruimte, want het gat met nummer 5 Arsenal is vergroot naar 4 punten. The Gunners spelen maandag pas. Nummer 6 Manchester United gaat vanmiddag in het westen van Londen op bezoek bij West Ham en Chelsea reist morgen af naar Liverpool.