📸​ | Luis Suárez als ware held onthaald door duizenden supporters in Montevideo

1 augustus 2022

Getty Images
Luis Suarez

Duizenden supporters van de Uruguayaanse voetbalclub Nacional hebben spits Luis Suárez onthaald in Montevideo. De 35-jarige Suárez keert terug bij de club waar hij zijn carrière begon. Het stadion van Nacional liep vol voor de presentatie van de spits, die in Europa doorbrak bij FC Groningen en Ajax en daarna grote successen vierde met Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid.


"Ik ben trots om samen met mijn familie terug te keren naar huis", aldus Suárez. Nacional behoort tot de topclubs in de Uruguayaanse competitie. Suárez gaat spelen met zijn vaste rugnummer 9, dat hij overneemt van landgenoot Emmanuel Gigliotti, de huidige topscorer van Nacional. De routinier ondertekende een contract voor 5 maanden bij de club die hij in 2006 verliet voor FC Groningen. Suárez besloot terug te keren naar eigen land om zich voor te bereiden op het WK van eind dit jaar in Qatar.

Veel seizoenkaarten
De komst van Suárez leidde ertoe dat Nacional honderden extra seizoenkaarten verkocht. Boven het stadion cirkelde zondag een vliegtuigje met daarachter op een doek in het Spaans de tekst 'Suárez naar Nacional', de tekst die op de sociale media de afgelopen dagen tientallen miljoenen keren werd gebruikt.

Messi
Zelfs boezemvriend Lionel Messi had nog een mooie boodschap voor Suárez bij zijn rentree in Montevideo. "Nu ga ik ook Nacional goed volgen", zei de Argentijnse superster. "Wij fans van Newell's hebben geen goede herinneringen aan Nacional."

Luis Suarez