Lukaku helpt Inter voorbij Cagliari in 8e finale bekertoernooi

BSR

Sjors Tanis • 23:42, 14-01-2020 / Laatste Update: 00:12, 05-01-2024

Internazionale staat in de kwartfinale van de Coppa Italia, het Italiaanse bekertoernooi. De nummer 2 van de Serie A won thuis met 4-1 van Cagliari en spits Romelu Lukaku was met 2 treffers de grote man bij Inter, de ploeg van trainer Antonio Conte.

Eerder op dinsdag plaatsen Lazio én Napoli zich al voor de kwartfinale.

Lukaku opnieuw trefzeker

Ook zonder zijn aanvalsmaatje Lautaro Martínez wist Lukaku het net te vinden. En hoe, want al na 20 seconden scoorde de Belg de 1-0 in Milaan. In de 22ste minuut verdubbelde Borja Valero de score en met die stand van 2-0 gingen beide ploegen rusten. 4 minuten na de pauze maakte Lukaku er 3-0 van en in de slotfase zorgde Christian Oliva nog voor de eretreffer namens Cagliari. 10 minuten voor tijd zette verdediger Andrea Ranocchia de eindstand op het scorebord: 4-1.

Stefan de Vrij bleef op de bank zitten bij Inter, dat zaterdag 1-1 speelde tegen Atalanta Bergamo en daarmee de koppositie in de Serie A aan Juventus verspeelde. Juventus speelt woensdag in de 8e finales van de beker tegen Udinese.