Lukaku valt in bij Manchester United en scoort binnen 1 minuut

Pro Shots / Action Images

admin • 23:39, 02-01-2019 / Laatste Update: 18:50, 04-01-2024

Newcastle United had de eer om het jaar 2019 te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Manchester United. De Mancunians zijn weer in topvorm sinds de komst van Ole Gunnar Solskjaer, maar het lukte niet om swingend langs Newcastle te komen. Tot Lukaku binnen de lijnen kwam en sneller scoorde dan Lucky Luke kan schieten.

Pas in de 64e minuut opende Romelu Lukaku de score. Een vrije trap werd niet goed vastgeklemd door doelman Martin Dubravka, en dat kansje liet de sterke Belg niet liggen. Het is niets bijzonders dat Lukaku zijn doelpunten maakt in de Premier League, maar woensdagavond deed hij dat nadat hij pas 38 seconden (!) binnen de lijnen stond.

Hij viel in, liep het strafschopgebied in voor de vrije trap die werd genomen en tikte meteen daarna de bal al over de doellijn. Dat is nog eens een invalbeurt. In de 80e minuut maakte Marcus Rashford er ook nog 0-2 van om zo de zege wel veilig te stellen.

0:38 - Romelu Lukaku's goal for Manchester United came just 38 seconds after coming on as a substitute against Newcastle. Impact. #NEWMAN pic.twitter.com/HvAaWW3byC