Luuk de Jong en invaller Gudelj zien Sevilla La Liga beginnen met uitzege (video's)

Martijn Baars • 23:05, 18-08-2019 / Laatste Update: 07:33, 05-01-2024

Sevilla heeft zondagavond met 0-2 gewonnen bij Espanyol. Het was voor beide ploegen de eerste wedstrijd van het Spaanse seizoen. De wedstrijd stond in het teken van minuten stilte en applaus.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de deze zomer overleden Jose Antonio Reyes. Tijdens de wedstrijden waren er nog minuten applaus voor de overleden oud-spelers Puerta (Sevilla) en Jarque (Espanyol). Beide spelers overleden tijdens hun carrière.

Na die indrukwekkende minuten opende Sevilla de score. Luuk de Jong (ex-PSV) speelde een hoofdrol. Hij zag de keeper zijn eerste inzet van de lijn pakken en zijn tweede inzet via de lat bij ploeggenoot Sergio Reguilón belanden. De huurling van Real Madrid scoorde wel: 0-1.

Diep in de tweede helft gooide Nolito de wedstrijd in het slot met de 0-2. In het laatste kwartier viel oud-Ajacied Nemanja Gudelj nog in bij Sevilla.