Luuk de Jong heeft wederom veel pech bij gelijkspel Sevilla

Bart van der Wijst • 00:16, 04-01-2020 / Laatste Update: 13:19, 07-01-2024

Luuk de Jong blijft ook na de wedstrijd tegen Athletic Bilbao steken op 2 doelpunten in LaLiga. De Jong viel in tijdens het gelijkspel (1-1) in eigen huis en had wederom veel pech in de afronding. Sevilla verzuimde door het gelijkspel in punten gelijk te komen met nummer 2 Real Madrid.

De thuisploeg keek al vroeg tegen een achterstand aan. Ander Capa was in de 15e minuut weggestuurd door Iñigo Martínez en schoot de bal laag en hard achter Sevilla-doelman Tomas Vaclik.

Nét niet De Jong...

Met De Jong in de 2e helft in de ploeg zette Sevilla druk voor de gelijkmaker. De Nederlandse spits was dichtbij met een bal op de paal. Bij een aanval kort daarop stond De Jong klaar om een voorzet van Lucas Ocampos binnen te tikken, maar Athletic-verdediger Unai Núñez was hem voor en zorgde voor de gelijkmaker. Het lukte Sevilla in het resterende half uur niet meer om de wedstrijd alsnog te winnen

Daardoor staat Sevilla 3e in LaLiga met 35 punten, 4 minder dan koploper FC Barcelona en 2 minder van Real. Die clubs komen zaterdag in actie tegen respectievelijk Espanyol (uit) en Getafe (uit).