🎥 | Luuk de Jong ziet vanaf de bank concurrent scoren bij winnend Sevilla

Sjors Tanis • 21:38, 27-10-2019 / Laatste Update: 10:10, 15-01-2024

Sevilla heeft zondag een 2-0 overwinning geboekt op Getafe. De ploeg van Julen Lopetegui kwam daarmee op 19 punten, een puntje achter de verrassende koploper Granada. Luuk de Jong was vorige week nog de grote held bij Sevilla, door als invaller kort voor tijd de winnende 1-0 te maken in de thuiswedstrijd tegen Levante.

Desondanks, of misschien wel juist daardoor, moest de 29-jarige spits van Oranje vanavond opnieuw plaatsnemen op de reservebank in het Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán.

Treffers vallen laat

Sevilla had het lange tijd lastig, maar De Jong zag vanaf de zijkant hoe de Mexicaanse spits Javier ‘Chicharito’ Hernández in de 70ste minuut de 1-0 maakte na een goede pass van spelmaker Oliver Torres. In de 78ste minuut maakte de Argentijnse vleugelaanvaller Lucas Ocampos er ook nog 2-0 van voor Sevilla. Pas daarna, in de 82ste minuut, mocht De Jong het veld betreden voor de moegestreden Javier Hernández. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kon De Jong niet meer gevaarlijk worden.

De Jong stond afgelopen donderdag nog wel in de basis bij Sevilla, dat in de Europa League met 3-0 won van F91 Dudelange uit Luxemburg. De Jong kreeg in die wedstrijd 52 minuten speeltijd, waarin hij niet scoorde. Komende woensdag speelt Sevilla in de midweekse speelronde in Spanje de uitwedstrijd bij Valencia.

Granada is dus de verrassende koploper in La Liga met 20 punten na 10 wedstrijden. FC Barcelona, Real Sociedad, Atlético Madrid en Sevilla hebben nu allemaal een puntje minder. FC Barcelona heeft wel een wedstrijd minder gespeeld, omdat de Clásico gisteren niet werd gespeeld. Real Madrid, dat dus ook een wedstrijd minder heeft, staat nu 6e met 18 punten na 9 wedstrijden.Â