Lyon haalt opgelucht adem na Ronaldo-storm en schakelt Juventus uit in de CL

7 augustus 2020

BSR Agency

Niet Juventus maar Olympique Lyon staat in de kwartfinale van de Champions League. De Franse ploeg van Memphis Depay overleefde een ijzersterke 'Cristiano Ronaldo-storm' en bleef ondanks de 2-1 nederlaag in de strijd om de Cup van het Grote Geld'.


De 1e wedstrijd in februari eindigde al verrassend in een 1-0 zege van Lyon en in de return in Turijn zat het binnen de kortste keren op rozen. Aouar werd lichtjes aangeraakt in het strafschopgebied en ging graag liggen: penalty. Memphis, terug van een lange blessure, ging meteen achter de bal staan en maakte het af met een panenka: 1-0.
Alle ballen op Ronaldo
Juventus moest dus 3 keer scoren om nog door te gaan, want uitgoals tellen nog steeds dubbel. Juve keek dus angstig naar Cristiano Ronaldo, die het weer in z'n eentje op moest knappen. Dat deed de Portugese superster natuurlijk, want dat doet hij ALTIJD als het er echt om gaat. Uit een verdiende penalty na hands van Memphis maakte hij de 1-1.
Heerlijke goal
Direct na rust wist Juve dus dat het alles of niets moest spelen. Dat leek al snel de goede kant op te vallen toen Ronaldo met nog een half uur te spelen op heerlijke wijze de 2-1 maakte.
Tijdrekken en overtredingen
Op jacht naar de 3-1 lukte er echter bijzonder weinig voorin. Echte kansen kregen de Italianen niet meer, maar dat vond Lyon ook wel prima. Met tijdrekken en kleine overtredingen ontweek de Franse ploeg de laatste storm en bleef het bij de 2-1 zege voor Juve, die daardoor wel zijn uitgeschakeld.

Manchester City
Lyon speelt in de kwartfinale in Portugal tegen Manchester City, dat op dezelfde avond Real Madrid uitschakelde.