Lyon houdt toernooi met Celtic, Rangers en Nice ter voorbereiding op Champions League

10 juli 2020

AFP

Memphis Depay gaat zich volgende week met Olympique Lyon tijdens een toernooi voorbereiden op de Champions League. De Franse club strijdt van 16 tot en met 18 juli samen met OGC Nice en de Schotse ploegen Rangers FC en Celtic om de eindzege.


Het toernooi wordt in het stadion van Lyon afgewerkt. Maximaal 5000 fans mogen de duels bezoeken. Lyon wil de 1e dag vooral mensen toelaten die zich hebben ingezet tijdens de strijd tegen het coronavirus.

Al tijden geen wedstrijd gespeeld
Lyon stuit op 7 of 8 augustus op Juventus in de 8e finales van de Champions League. De club heeft al een tijdje geen officiële wedstrijd gespeeld omdat de Franse competitie net als de Nederlandse Eredivisie werd afgebroken na de uitbraak van het coronavirus.

Memphis Depay
Lyon oefende onlangs wel tegen de bescheiden Zwitserse ploeg Port Valais (12-0). Depay vierde zijn rentree na een zware knieblessure met 4 doelpunten en 4 assists.

Ajax
Ajax zal de verrichtingen van Lyon en Napoli in de Champions League goed in de gaten houden. Alleen die clubs lijken de formatie uit Amsterdam nog uit de groepsfase van de volgende editie van de Champions League te kunnen houden. Dan moeten zij wel het hele toernooi winnen.