Lyon mag voorronde CL spelen na goals van Memphis

REUTERS

admin • 01:10, 19-05-2019 / Laatste Update: 06:45, 07-01-2024

Olympique Lyon gaat het Ligue 1-seizoen afsluiten als nummer 3. Die klassering is goed plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Zoveel is duidelijk na de 4-0 zege op SM Caen. Memphis, die een basisplaats had, was met 2 doelpunten belangrijk voor zijn ploeg.

De aanvaller van Oranje kan de laatste weken weer rekenen op een basisplaats bij het team van Bruno Genesio. Memphis betaalde dat vertrouwen na 49 minuten terug met de openingstreffer. Voor rust had Moussa Dembélé vanaf 11 meter gefaald om Lyon op voorsprong te brengen.

Meer goals

Na rust liep Lyon rap verder uit. Maxwell Cornet zorgde voor de 2-0, Dembélé besliste het duel na iets meer dan een uur. Het slotakkoord was voor Memphis, die zijn 10e competitietreffer maakte. Door de zege is Lyon niet meer in te halen door nummer 4 AS Saint-Etienne. Het gat met Lille OSC, de nummer 2, is met nog één duel te gaan 6 punten. Daardoor is de eindklassering van Lyon na vanavond bepaald.