Lyon (met Memphis) in doelpuntenfestijn langs Marseille (met Strootman)

ProShots

Sjors Tanis • 00:53, 24-09-2018 / Laatste Update: 20:25, 13-12-2023

Olympique Lyon heeft de topper tegen Olympique Marseille met 4-2 gewonnen. Vooral na rust werd het een doelpuntenfestijn in Lyon, waar Memphis Depay 60 minuten speelde bij de thuisploeg en Kevin Strootman 75 meedeed namens Marseille.

Oud-Ajacied Bertrand Traoré scoorde 2 keer voor Lyon en was daarmee de grote man bij Lyon, dat door de zege op 10 punten komt, evenveel als Marseille. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain is wel al 8 punten.

Doelpunten vallen na rust

In de 1e helft kwam Lyon door Houssem Anouar op voorsprong, maar 6 minuten voor rust maakte Florian Thauvin alweer gelijk. In de 2e helft kwam het échte spektakel. Traoré gaf het goede voorbeeld door te scoren in minuut 51 en 60, waarna Nabil Fekir 15 minuten voor het einde de beslissende 4-1 maakte. De eretreffer van Marseille-speler Clinton N'Jie was vooral voor de statistieken.

Door een rode kaart voor Duje Caleta-Car speelde Marseille vanaf de 83e minuut met 10 man.