Lyon via strafschoppen door na beladen kwartfinale tegen Besiktas

admin • 02:22, 20-04-2017 / Laatste Update: 13:26, 05-01-2024

Olympique Lyon heeft de beladen kwartfinale tegen Besiktas behoorlijk spannend gemaakt. Na strafschoppen werd er met de hakken over de sloot gewonnen (7-6). De Fransen plaatsen zich daarmee voor de halve finales van de Europa League.

Besiktas kwam in de kolkende Vodafone Arena in Turkije na 27 minuten op voorsprong via de Braziliaanse middenvelder Anderson Talisca, die met zijn mindere rechterbeen uit de draai raakschot uit een corner.

Kroonjuweel Lacazette

In de 34ste minuut kwam Olympique Lyon via sterspeler Alexandre Lacazette weer op gelijke hoogte. De 25-jarige aanvaller wist Besiktas-doelman Fabri met een prachtige lob te verschalken en maakte alweer zijn 31ste doelpunt van het seizoen. 5 minuten later was Lacazette zelfs dicht bij de 1-2, maar dit keer ging zijn gekrulde schot vanaf links op de verre paal.

Turken toch op voorsprong

De Turkse spits Cenk Tosun was 10 minuten na rust dichtbij de gelijkmaker, maar de Franse doelman Anthony Lopes kon knap redding brengen. 2 minuten later kopte Anderson Talisca wel raak. De Braziliaan kopte een voorzet van zijn landgenoot Adriano hard binnen en maakte daarmee zijn tweede treffer van de avond.

Babel mist

Kort voor tijd miste Ryan Babel een enorme kans, een voorzet van Ricardo Quaresma belandde op de paal en daardoor kwam de bal plots voor de voeten van de Amsterdammer terecht. In de laatste minuut kreeg Olympique Lyon ook een levensgrote kans om door te gaan naar de volgende ronde, maar het schot van Lacazette spatte uiteen op de lat.

Na een doelpuntloze verlenging en het nemen van strafschoppen kwam Olympique Lyon uiteindelijk als winnaar uit de beladen kwartfinale.