Lyon verliest pittig potje in Marseille na aanval op spelersbus

AP

admin • 09:17, 11-11-2019 / Laatste Update: 18:13, 08-01-2024

Olympique Marseille heeft zondagavond het beladen duel met Olympique Lyon met 2-1 gewonnen. De bezoekers uit Lyon dreigden de wedstrijd helemaal niet te spelen, nadat hun spelersbus op weg naar het stadion in Marseille was bekogeld en ruiten waren ingegooid.

Uiteindelijk ging het duel toch van start, met Strootman bij Marseille op de bank. Memphis Depay ontbrak helemaal bij Lyon. Dat had de international van de week al laten weten.

De thuisploeg kwam op 2-0 via een benutte strafschop en een gewoon doelpunt van Dimitri Payet. Moussa Dembélé maakte in de tweede helft 2-1. Strootman kwam in de 66ste minuut in het veld, nadat Marseille met 10 man kwam te staan na het tweede geel voor Álvaro González.

Door de zege stijgt de ploeg van Strootman naar de tweede plaats in de Franse Ligue 1, op acht punten van koploper Paris Saint-Germain. Lyon staat na de vijfde nederlaag 14e met slechts 16 punten, dat zijn er 14 minder dan PSG.