Maandag 20.30 uur: het allesbeslissende duel voor Werder Bremen en Heidenheim

6 juli 2020

BSR Agency

Heb je voor vanavond plannen? Cancel ze maar! Als je ergens 2 uurtjes vrij kan houden voor jezelf tussen 20.30 uur en 22.30 uur, dan móét je eigenlijk even inschakelen op FOX Sports voor het allesbeslissende duel in Duitsland!


Om 20.30 uur begint namelijk de allerlaatste wedstrijd van het voetbalseizoen in Duitsland. Eerder werd al de kampioen bekend, wie er rechtstreeks degradeerden en wie er rechtstreeks promoveerden naar de Bundesliga. Maandag is het de beurt aan de allerlaatste play-off-wedstrijd. Wie wordt de 18e club in de Bundesliga?

Bremen de favoriet, maar doodsbang
Als je naar de namen kijkt die tegenover elkaar staan, dan zou het antwoord makkelijk te geven moeten zijn: Werder Bremen! De landskampioen van 2004 beleefde echter een waardeloos seizoen in de Bundesliga en knokt dus voor de laatste kans om het lijf te redden. De ploeg zag aartsrivaal HSV 2 jaar geleden voor het eerst in de clubhistorie degraderen, maar staat nu zelf ook op het punt om naar de 2. Bundesliga af te zakken.

Heidenheim ziet HSV schutteren
Heidenheim is de tegenstander en juist die ploeg pakte de laatste strohalm in de slotfase van de 2. Bundesliga. Waar iedereen verwachtte dat HSV zich makkelijk zou plaatsen voor de Relegation, viel die ploeg compleet in het water de laatste weken. En daar maakte Heidenheim enigszins gelukkig wel dankbaar gebruik van.

Werder-aanvoerder Moisander geschorst
De ploeg bleef niet voor niets overeind in de heenwedstrijd in Bremen. Het werd 0-0 en aanvoerder Niklas Moisander kreeg rood en is er vanavond dus niet bij voor Bremen. En de ploeg krijgt al zoveel goals tegen, laat staan zonder de centrale verdediger met een verleden bij Ajax en AZ.

Bijna alleen maar Duitsers
Het zou Heidenheim wel gegund zijn om voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Bundesliga te mogen. De selectie zit vol met alleen maar Duitsers, met uitzondering van de Oostenrijkse middenvelder Konstantin Kerschbaumer en de Congolees Merveille Biankadi.

Druk
Op papier zou het een kneiterspannende wedstrijd moeten worden. Kan Bremen met de immense druk van degradatie omgaan en hoe houden de spelers van Heidenheim zich met de Bundesliga in zicht? Houd Sportnieuws.nl maandagavond in de gaten, want onze specialist Duits voetbal zit bovenop de wedstrijd!