Machtig Liverpool heeft totaal geen moeite met Newcastle United en loopt uit op City

admin • 18:55, 26-12-2018 / Laatste Update: 21:20, 08-01-2024

Liverpool komt iedere week een stapje dichterbij het kampioenschap. De nog ongeslagen formatie van Jürgen Klopp won ook op Boxing Day weer zonder moeite: Newcastle United werd met 4-0 aan de kant geschoven.

Dat het een vrij eenvoudige wedstrijd zou worden voor The Reds, bleek al in de 11e minuut, toen verdediger Lovren uit een corner keihard raak mocht knallen. De bezoekers uit Newcastle toonden weinig ambitie en het was een kwestie van tijd voor de score op zou lopen.

Pas in de 2e helft werd er weer gescoord. Krap 2 minuten na het startsignaal van de 2e helft ligt de 2-0 er al in: Mo Salah scoort vanaf de penaltystip. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum (in de 62e minuut vervangen door Fabinho) in de basis, zijn de Liverpudlians erop gebrand de voorsprong uit te bouwen.

Dat lukt, nota bene door invaller Fabinho. De Braziliaan kan ongehinderd raakkoppen uit een vlijmscherpe corner van Salah. 6 minuten later schiet Shaqiri, uit 1 van de vele razendsnelle aanvallen, de eindstand op het bord. Een voorzet van Trent Alexander-Arnold wordt binnengeschoten: 4-0.

City onderuit

City verspeelde hele dure punten. Op bezoek bij Leicester City werd het 2-1 voor de thuisploeg. De bezoekers eindigden, door een rode kaart van Fabian Delph, met 10 man. Liverpool staat nu 7 punten voor op City, die door de nederlaag naar de 3e plaats in de Premier League zijn gezakt. De Spurs staan 2e op 6 punten van Liverpool.