Mag Bayern München II eigenlijk wel promoveren?

27 juni 2020

BSR Agency

De 3. Bundesliga is spannender dan ooit. Zowat het hele linkerrijtje speelde de afgelopen wedstrijden nog voor (directe) promotie naar het 2de niveau in Duitsland. FC Bayern München II is, na de 2-1 uitzege van deze zaterdag bij FC Carl Zeiss Jena nog altijd koploper van de 3. Bundesliga. Daar speelde Nederlander Joshua Zirkzee dit seizoen nog een aantal wedstrijden. Maar mag het reserveteam van Bayern München promoveren?


Met dat antwoord kunnen we duidelijk zijn. Nee. Dat mag niet. De Duitse voetbalbond heeft bepaald dat de 3. Bundesliga het hoogste niveau is waarop Bayern München 2 mag spelen, aangezien Bayern al in een 'licentie-liga' speelt. Dit om de concurrentiestrijd niet oneerlijk te maken. Zo staat dat in de DFB-regels.

Bayern München II: promoveren is verboden


Heel jammer voor die boys. Maar het reserveteam van Bayern zal dus uit de stand verdwijnen. Alle clubs onder Bayern München II schuiven dan een plekje omhoog. Ze worden natuurlijk wel gewoon kampioen. Maar de nummer 3 zal opschuiven naar plek 2, en dus direct promoveren.