Magiër Isco redt overwinning voor Real tegen Gijón (video's)

admin • 20:10, 15-04-2017 / Laatste Update: 23:05, 08-01-2024

Real Madrid leek voor de 2e keer op rij geen overwinning te boeken in La Liga. Vorige week werd er nog gelijk gespeeld tegen stadsgenoot en aartsrivaal Atlético Madrid (1-1). Zaterdagmiddag won de Koninklijke op het nippertje met 2-3 bij Sporting Gijón. Midweeks werd er trouwens ook heel knap gewonnen bij Bayern München in de Champions League (1-2).

Real kwam 2 keer vrij snel weer terug van een achterstand tegen de nummer 18 van La Liga. Na iets minder dan een kwartier spelen zette Duje Cop de thuisploeg op voorsprong, nadat hij de bal met een mooi wippertje kreeg aangespeeld.

Isco de magiër

Isco maakte, zoals gezegd niet lang daarna, in de 17e minuut met een prachtige treffer de gelijkmaker. Hij slalomde door de verdediging van Gijón en legde de bal in de kruising.

Isco was trouwens behoorlijk op dreef zaterdagmiddag. Man, man, man. Wat een actie had hij tijdens de 2e helft in huis.

Weer in evenwicht

Met die stand gingen beide teams ook de rust in. Na rust opende Gijón weer de score. Mikel Vesga kopte een bal met een boogje over keeper Keylor Navas in de kruising. Binnen 10 minuten trok Alvaro Morata de stand weer gelijk: 2-2.

Isco was uiteindelijk de grote man bij Real, want hij zorgde er hoogstpersoonlijk vlak voor tijd voor dat Real met de overwinning weer terug naar Madrid kon.

Titelstrijd

Daar bleef het wel bij in de Noord-Spaanse stad. Real staat 6 punten voor op achtervolger Barcelona. Barça komt zaterdagavond (20:45 uur) nog in actie tegen Real Sociedad. Zij kunnen dan dus op 3 punten van de koploper komen, maar hebben dan wel een wedstrijd meer gespeeld.