Malen is aan het uitzweten na zege in slotfase: ‘Het was warm, maar we bleven vechten’

23 juli 2019

Getty Images

Lang leek PSV met een nederlaag het Europese seizoen te beginnen, maar op zijn PSV's werd de score toch nog omgedraaid. In Eindhoven wonnen de mannen van Mark van Bommel met 3-2 van FC Basel. Donyell Malen zorgde in de 93e minuut voor de winnende treffer.


Malen is in de punt van de aanval de opvolger van de naar Sevilla vertrokken Luuk de Jong. De 20-jarige aanvaller speelde een sterke wedstrijd en beloonde dat met zijn winnende goal in de 93ste minuut. ,,Het was warm en iedereen was kapot, maar we bleven vechten voor de overwinning. Dan is het natuurlijk een enorme opluchting als je die eerste officiële wedstrijd van het seizoen, direct een hele belangrijke, zo wint,” zei hij voor de camera's van Veronica.

Intuïtie
,,Het publiek bleef ook na de 1-2 van FC Basel achter ons staan en dat gaf ons ook energie om te blijven gaan,” zei Malen, die als centrumspits ook een goede klik blijkt te hebben met Steven Bergwijn, die nu als aanvallende middenvelder speelt. ,,Ja, we zijn 2 echte voetballers en voelen elkaar goed aan. We hebben wel wat afspraken gemaakt nu we allebei een nieuwe rol hebben, maar het is vooral intuïtie.”

Tegen Basel wordt gestreden om een plek in de 3e voorronde van de Champions League. Volgende week is de return in Zwitserland. De winnaar van het tweeluik neemt het later op tegen LASK Linz.