Malta-coach knalt zichzelf knock-out tijdens 7-0 oorwassing

16 november 2019

ANP

Ray Farrugia is niet zonder pijn uit de verliespartij tegen Spanje gekomen. De bondscoach van Malta kan de slotfase van de wedstrijd niet eens meer herinneren, omdat hij in al zijn temperament te hard opstond en met zijn hoofd de dug-out raakte. Bloed!


Spanje vernederde Malta met 7-0 in de EK-kwalificatie en Farrugia kon dat blijkbaar even niet bevatten. Hij stond op en stootte keihard zijn hoofd, waar flink bloed uitkwam. De trainer moest medisch behandeld worden en zat na de wedstrijd met een flinke pleister op zijn hoofd in de persconferentie.

Au!
Daarin vertelde Farrugia: "Van de laatste 20 minuten herinner ik me nauwelijks iets. We speelden tegen het beste team in de wereld, daar is geen twijfel over. Daar bovenop kregen we 4 goals tegen via corners. Spanje is beter en ik denk dat ze het EK kunnen winnen. En ik kijk veel voetbal!" gaf hij aan.

Spanje scoorde trouwens met 7 verschillende spelers: Santi Cazorla, Alvaro Morata, Pau Torres, Pablo Sarabia, Dani Olmo, Gerard Moreno en Jesus Navas waren de doelpuntenmakers.