Man City wint Premier League-topper van Leicester en heeft 2e plaats voor het grijpen

BSR

admin • 21:32, 21-12-2019 / Laatste Update: 23:41, 04-01-2024

Manchester City is een stuk dichter bij de 2e plaats in de Premier League. De Citizens wonnen zaterdagavond met 3-1 van nummer 2 Leicester City.

In het begin van de 1e helft zag het er nog een stuk minder rooskleurig uit voor City. Wie anders dan Jamie Vardy was de man die na 22 minuten met een prachtig lobje de 0-1 voor de Leicester City op het bord zette. Toch kon de regerend landskampioen nog voor de rust orde op zaken stellen. Na goals van Riyad Mahrez (ex-Leicester) en Ilkay Gundogan (pingel) ging de ploeg met een 2-1 voorsprong aan de thee. Na rust gooide Gabriel Jesus het slot op de wedstrijd.

Manchester City heeft na 18 wedstrijden 38 punten verzameld. Dat is er 1tje minder dan de 39 punten van Leicester. Liverpool blijft nog altijd baas boven baas. Met 1 wedstrijd minder gespeeld staan ze 1e met 49 punten.