Man die Neymar haalde moet wieberen bij PSG, Leonardo keert terug

14 juni 2019

BSR

Antero Henrique, sinds 2 jaar technisch directeur van Paris Saint-Germain, mag vertrekken. Dat heeft de club op haar website bevestigd. Inmiddels is ook bekend dat Leonardo Nascimento terugkeert naar de Franse hoofdstad.


PSG wil deze zomer weer eens een flinke klapper maken door Matthijs de Ligt binnen te hengelen. Daarvoor moet Leonardo gaan onderhandelen met zaakwaarnemer Raiola. De 2 kennen elkaar goed, want Leonardo haalde tijdens zijn periode in Parijs (2011-2013) ook al Zlatan Ibrahimovic uit de Raiola-stal. Volgens de Italiaanse journalist Fabrizio Romano (Sky Sports en The Guardian) zouden de 2 eerder al met elkaar gesproken hebben over een overgang van De Ligt.

Neymar
Henrique, die ooit naam maakte door zijn succesvolle transferbeleid bij FC Porto, begon in 2017 aan zijn baan. Al in zijn 1e zomer schreef hij er geschiedenis door Neymar voor liefst 222 miljoen euro van Barcelona los te weken. Dat bedrag is nog steeds een record in de transfergeschiedenis. Met Neymar pakte PSG weer 2 keer de titel, maar in de Champions League bleef het zonder bijzonder resultaat.

Kluivert
Henrique nam in 2017 de taken over van Patrick Kluivert. Onder de Nederlander beging PSG een aantal miskopen en verloor het de titel aan AS Monaco.