‘Man plaatste Dortmund-bommen om miljonair te worden’

21 april 2017

AP

De Duitse politie heeft een verdachte aangehouden oor betrokkenheid bij de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Dat meldden verscheidene Duitse media vrijdag. De man wilde de beurs laten kelderen met zijn actie.


Het zou gaan om een man met de Russische nationaliteit, ene Sergei V. uit Tübingen, die de bommen op afstand liet ontploffen met een ontstekingsmechanisme. Volgens Der Spiegel heeft de man niets met terrorisme te maken, maar handelde hij uit hebzucht.

Miljonair
Medewerkers van Comdirect sloegen volgens dagblad Bild alarm vanwege een verdachte transactie door de man, die 15.000 zogeheten 'putopties' kocht voor een bedrag van 78.000 euro. Hij speculeerde met zijn aankoop op een koersval van de club. Die had hem miljoenen euro's kunnen opleveren. Hij kocht de putopties online vanuit het hotel, naar verluidt met geld dat hij eerder had geleend. W. beschikte volgens onderzoekers naar alle waarschijnlijk ook over de technische kennis om de aanslag uit te voeren.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht