Manchester City beukt Liverpool voorlopig van koppositie af na kleine zege op Everton

PA Sports

Bart van der Wijst • 23:42, 06-02-2019 / Laatste Update: 16:38, 08-01-2024

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League overgenomen. De ploeg van Pep Guardiola won bij Everton: 0-2. The Citizens scoorden via Aymeric Laporte en Gabriel Jesus. Door de zege van ManCity is Liverpool koploper af.

Wel alleen op doelsaldo: +48 om +41. En daarbij moet gezegd worden: de Reds hebben nog 1 wedstrijd tegoed.

City vecht zich naar zege

De ploeg uit Manchester zocht vanaf minuut 1 de aanval. En dat leek na een klein kwartier tot 2 keer toe in een doelpunt te resulteren. Eerst kopte Laporte naast de goal en even later raakte Ilkay Gündogan de lat. Nét voor het rustsignaal was het dan toch raak. David Silva leverde een vrije trap perfect af op het hoofd van Laporte, die raak knikte.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. City was op zoek naar de goal, maar kwam nauwelijks tot kansen. Everton kon daar weinig tegenin brengen. Diep in blessuretijd - door verzorgingen bij Cenk Tosun en Nicolas Otamendi - scoorde Gabriel Jesus de bevrijdende 0-2.

Manchester City vervolgt de titelstrijd zondag met een thuiswedstrijd tegen nummer 4 Chelsea. Liverpool neemt het dan thuis op tegen Bournemouth.