Manchester City dankt ontketende Jesus voor dikke zege op West Ham

Martijn Baars • 23:58, 01-02-2017 / Laatste Update: 18:33, 05-01-2024

Manchester City heeft in Londen opnieuw met ruime cijfers gewonnen van West Ham United. Na 0-5 begin dit jaar in de FA Cup zegevierde de ploeg van trainer Pep Guardiola woensdagavond met 0-4. Bij de rust leidden de trefzekere bezoekers al met 0-3.

15e penalty op rij

De doelpunten kwamen op naam van Kevin De Bruyne, David Silva, Gabriel Jesus en Yaya Touré. De laatste benutte in de 67e minuut een strafschop. Het was zijn 15e opeenvolgende treffer vanaf elf meter voor City. Nog nooit miste hij een strafschop voor de Engelse club.

De Braziliaan Jesus luisterde zijn basisdebuut op met een goal en assist in de eerste helft. Prima wedstrijdje voor de nieuweling bij City!

Stand op de ranglijst

Manchester City, dat thuis al met 3-1 won van West Ham United, kwam door de royale zege op 46 punten, evenveel als nummer 4 Liverpool. Tottenham Hotspur en Arsenal staan op 47, koploper Chelsea heeft al 56 punten.