Manchester City grijpt 2e landstitel op rij, Liverpool wéér met lege handen (video's)

Sjors Tanis • 19:50, 12-05-2019 / Laatste Update: 22:20, 07-01-2024

Manchester City is voor het 2e seizoen op rij kampioen geworden in de Premier League. Trainer 'Pep' Guardiola won met zijn ploeg met 1-3 op bezoek bij Brighton & Hove Albion, waardoor het feest in Manchester kon losbarsten.

Liverpool, de enige overgebleven concurrent van ManCity, won ook (met 2-0 van Wolverhampton Wanderers) maar moest hopen op een misstap van City om de 1e landstitel sinds 1989/90 te pakken.

City stelt orde op zaken

City moest winnen om zeker te zijn van de 2e landstitel op rij. Brighton kwam na 27 minuten via Glenn Murray nog wel op voorsprong, maar de koploper sloeg daarna direct toe dankzij Aymeric Laporte. Nog voor de pauze had City de gewenste voorsprong te pakken via spits Sergio Agüero. In de 2e helft scoorden ook Riyad Mahrez en Ilkay Gündogan, waardoor City opnieuw het kampioenschap kan vieren.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Liverpool wint wel, maar is niet genoeg

Liverpool deed tegen Wolverhampton Wanderers wel wat het moest doen, maar het was dus niet genoeg voor de 1e landstitel in 29 jaar. Sadio Mané scoorde allebei de doelpunten voor de Reds, die nog wel de Champions League-finale spelen tegen Tottenham Hotspur. De Spurs speelden thuis met 2-2 gelijk tegen Everton.