Manchester City halve finalist FA Cup na simpele zege op Middlesbrough

Proshots

admin • 16:09, 11-03-2017 / Laatste Update: 11:41, 07-01-2024

Manchester City is er zaterdagmiddag in geslaagd om de halve finale van het FA Cup-toernooi te bereiken. Het team van Pep Guardiola had op bezoek bij Middlesbrough niet veel moeite met de tegenstander en won met 0-2.

Al na drie minuten spelen zat City op een riante uitgangspositie. David Silva had zijn ploeg namelijk al op voorsprong geschoten. De Spanjaard dook goed op in het zestienmetergebied en kon vrij binnen tikken. Het was een klap in het gezicht van de thuisclub (met Marten de Roon in de basis en Viktor Fischer op de bank), die nog zo had gehoopt te stunten.

City nam het heft in handen en controleerde het duel. Toch liet een tweede doelpunt lang op zich wachten. Pas in de 67ste minuut kon er weer worden gejuicht in het vak van de uitsupporters. Sergio Agüero rondde een mooie tiki-taka-aanval goed af en bezorgde zijn ploeg zo een plekje bij de laatste vier.

Manchester City staat met één been in de halve finale van de #FACup. Lekker doelpunt van Sergio Agüero. #midmci pic.twitter.com/eRF0kHVyov