Manchester City heeft ook met Spurs totaal geen moeite en pakt 16e zege op rij (video's)

Martijn Baars • 21:22, 16-12-2017 / Laatste Update: 05:11, 06-01-2024

Zonder ook maar een beetje in de problemen te komen, heeft Manchester City de topper tegen Tottenham Hotspur gewonnen. In Manchester werd het 4-1, door goals van Ilkay Gündogan, Kevin de Bruyne en Raheem Sterling.

De eerste helft joeg City de Spurs keihard af. De Londense ploeg kon niks anders dan flinke schoppen uitdelen. Voetballend kwamen ze er totaal niet aan te pas. Halverwege de eerste helft kopte middenvelder Ilkay Gündogan uit een corner hard raak: 1-0.

Heerlijke knal De Bruyne

In de tweede helft voetbalde Tottenham wat beter, maar daar hoopte City juist op. Met de ontstane ruimte ging de ploeg van Pep Guardiola prima om. Eerst schoot De Bruyne heerlijk raak voor de 2-0.

Penalty op de paal, toch 3-0

Daarna kreeg City een penalty, maar schoot Gabriel Jesus op de paal. Een paar minuten later schoot Raheem Sterling een mooie aanval op randje buitenspel tegen de touwen: 3-0. Vlak voor tijd maakte Sterling ook de 4-0.

Pas in de blessuretijd redde Tottenham de eer. Christian Eriksen schoot een schuiver laag in de hoek voor de 4-1 eindstand.

16e zege op rij

De zege betekende alweer de 16e zege op rij in de Premier League. Vorige week pakte City al het record af van Arsenal. De ploeg van Guardiola is op weg naar een kampioenschap en kan die zelfs zonder een wedstrijd te verliezen winnen. Maar het seizoen is nog lang.