Manchester City met ruime cijfers langs Napoli

admin • 23:44, 01-11-2017 / Laatste Update: 17:29, 08-01-2024

In Napels stond de andere groepswedstrijd in groep F op het programma: Napoli tegen Manchester City. De ploeg van Guardiola had het aan het begin nog wat moeilijk, maar won uiteindelijk met ruime cijfers: 2-4.

Het was Napoli dat de betere start had in de wedstrijd en kreeg de bal een aantal keer in de buurt van het doel van Ederson. Op wat kleine kansjes na werd de ploeg van Dries Mertens alleen nog niet écht gevaarlijk. Na 21 minuten voetballen was daar een lekkere combinatie tussen Mertens en Lorenzo Insigne, die de bal vervolgens via de binnenkant van de paal binnen schoot: 1-0.

Wakker geschud

Het leek wel alsof de ploeg van Pep Guardiola nog niet helemaal wakker was aan het begin van de wedstrijd, want waar Napoli al 4 schoten op doel had gefabriceerd, had City nog 0 kansen gehad. Na de tegentreffer van Insigne leken de Citizens wakker geschud. Er werden wat kansjes gecreëerd en uiteindelijk was het Nicolas Otamendi die van dichtbij binnen schoot na een voorzet van Ilkay Gundogan: 1-1.

Tandje erbij

Na rust deed City er even een tandje bij. Vlak na rust kreeg City een corner, die werd genomen door Leroy Sane. Het was verdediger John Stones die boven iedereen uitsteeg en de perfecte corner van Sane binnen kopte: 1-2. Diezelfde Sane maakte even later een overtreding binnen de 16, waardoor de bal op de stip ging. Jorginho zette Ederson op het verkeerde been en schoot de penalty recht in het midden: 2-2.

Topscorer aller tijden

Toch lukte het Napoli niet om de stand gelijk te houden of zelfs verder uit te bouwen naar een voorsprong. In de 69ste minuut was het Sergio Aguëro die de bal achter Pepe Reina schoot na een mooie individuele actie: 2-3. Diep in de blessuretijd mocht Raheem Sterling ook nog tekenen voor een treffer, na goed voorbereidend werk van Kevin de Bruyne: 2-4.

Feyenoord verloor wéér met 3-1 van Shakhtar Donetsk, dus de stand blijft ongewijzigd in groep F.