Manchester City schiet meer dan 20 keer richting doel, maar verliest wel van Southampton

5 juli 2020

Getty Images

Manchester City heeft 3 dagen na de klinkende zege op Liverpool (4-0) een onnodige nederlaag geleden bij Southampton. De kampioen van vorig seizoen schoot meer dan 20 keer richting de goal van Alex McCarthy, maar scoorde niet. De Saints deden dat wel en wonnen: 1-0.


Het was 90 minuten vol gas richting de goal van Southampton, alleen scoren lukte maar niet. De paal werd geraakt door Fernandinho en vooral doelman McCarthy ranselde er veel uit.

Wereldgoal
Manchester City had zoals zo vaak het meeste balbezit, maar 1 keer werd de bal dom verloren op het middenveld en hij lag er gelijk in. Doelman Ederson stond een meter of 25 voor zijn goal en Southampton-spits Che Adams lepelde hem er zo overheen. Een wereldgoal!

Kevin De Bruyne begon op de bank bij City, maar hij werd uiteindelijk van de bank getrokken om de wedstrijd nog recht te trekken. Dat lukte niet en zo verloor Manchester City voor de 3e keer op rij een uitwedstrijd. Veel geeft het niet, want ze kunnen natuurlijk geen kampioen meer worden en ook de 2e plek lijkt niet in gevaar te komen.