Manchester City speelt Liverpool – dat al een kater heeft – helemaal dronken

2 juli 2020

BSR Agency

De spelers van Manchester City vormden voor de wedstrijd tegen Liverpool een erehaag voor de kersverse kampioen. Dat bleek achteraf het enige respectmoment van City: de thuisploeg maakte Liverpool helemaal kapot. In het Etihad Stadium won de onttroonde kampioen met 4-0 van de nieuwe kampioen.


Liverpool-trainer Jürgen Klopp zei dat z'n spelers slechts 1 avond hadden gefeest, maar op het veld leken dat er 2 á 3 te zijn. Volledig terecht, natuurlijk. Maar dan is het niet gek dat je een flink pak slaag krijgt van de nummer 2 van de Premier League.

De doelpuntenmakers
Kevin De Bruyne en Raheem Sterling hadden het heerlijk naar hun zin. De Bruyne scoorde een penalty en gaf een assist, Sterling prikte er 1 en zorgde er ook voor dat Alex Oxlade-Chamberlain een eigen doelpunt maakte. Phil Foden maakte ook een doelpunt.

🎥 | Check hier de 3 goals die City in 1 helft scoorde tegen Liverpool

Klopp startte met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis. Laatstgenoemde werd er na een uur spelen vanaf gehaald.

Stand
Manchester City is redelijk - maar nog niet helemaal - zeker van de 2e plek in de Premier League. Door de overwinning staan ze nu 11 punten voor op het soepie. De ploegen hebben hierna nog 6 wedstrijden te spelen.

Check hier de 4-0: