Manchester City-speler gunt Liverpool de titel: ‘Dat zou niet meer dan eerlijk zijn’

29 maart 2020

AP

Manchester City-middenvelder Ilkay Gündogan gunt Liverpool de landstitel, ook als het seizoen in de Premier League vanwege de coronacrisis niet wordt uitgespeeld. "Dat zou niet meer dan eerlijk zijn, gezien hun enorme voorsprong op ons", zei de Duitse international.


Liverpool heeft met nog 9 duels te spelen een marge van 25 punten op nummer 2 Manchester City. De titelhouder heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Met nog 2 overwinningen erbij is Liverpool zeker van de 1e Engelse landstitel sinds 1990.

Lastige beslissing
"Voor mij is dat oké", verzekerde Gündogan. "Als sportman moet je deze eerlijke conclusie durven trekken. Ik begrijp echter dat het een lastige beslissing is om van de huidige ranglijst de eindstand te maken, want je hebt natuurlijk ook nog te maken met eventuele degradaties en andere consequenties."

Salaris inleveren
In de Premier League wordt zeker tot 30 april niet gevoetbald. Gündogan is bereid om het gebrek aan inkomsten bij zijn club voor een deel te compenseren met een salarisvermindering, zoals eerder al collega’s bij onder meer Juventus en Borussia Dortmund hebben toegezegd. Mede daardoor kunnen de 'normale' salarissen van het overige clubpersoneel ongewijzigd blijven.

'In Engeland nog niet aan de orde'
"Natuurlijk, dat spreekt voor zich. Maar in Engeland wordt daar momenteel nog niet over gesproken. Misschien komt dat doordat de Engelse clubs financieel sterker zijn dan de andere clubs in Europa.”