Manchester City voorkomt op het nippertje bekerblamage

Bart van der Wijst • 21:47, 23-01-2021 / Laatste Update: 20:46, 04-01-2024

De FA Cup had er bijna een nieuw sprookje bij, maar Manchester City voorkwam op het nippertje een blamage tegen Cheltenham Town. In de 80e minuut stond de ploeg van Pep Guardiola nog met 1-0 achter, maar het won toch nog met 3-1.

Cheltenham Town komt uit op het 4e niveau van Engeland. Bij Manchester City was gekozen voor een B-team, maar alsnog was die ploeg miljoenen meer waard dan die van de thuisploeg.

Marktwaarde XI Cheltenham Town: €1.125.000

Marktwaarde XI Manchester City: €339.300.000

Wapen

Cheltenham Town knikkerde in de vorige bekerrondes Mansfield Town, Crewe Alexandra en South Shields uit en mocht lang dromen van een bekerstunt. Op vechtlust bleef de ploeg overeind en kwam het zelfs op voorsprong. Na een van de vele verre inworpen ging de bal het doel in: 1-0! Alfie May leek de held van Cheltenham Town, maar helaas liep het anders.

In de 81e minuut maakte Phil Foden de gelijkmaker. Foden was de enige speler van City die zijn niveau haalde. Even later scoorde Gabriel Jesus, al hing daar een flinke buitenspellucht aan. Daardoor was het klaar met Cheltenham Town, dat ook nog de 3-1 incasseerde in de blessuretijd.