Manchester City weet niet te winnen van nummer 19 Middlesbrough

Brian Vesseur • 19:05, 30-04-2017 / Laatste Update: 01:15, 05-01-2024

Middlesbrough heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Manchester City. Beide ploegen scoorden 2 keer. De thuisploeg kwam 2 keer op voorsprong, maar door doelpunten van Sergio Agüero (penalty) en Gabriel Jesus bleef het gelijk.

Alvaro Negredo zette Boro na bijna 40 minuten op voorsprong. Pas na 69 minuten kon de ploeg van Pep Guardiola de stand gelijk trekken, door een pingel van Agüero. Calum Chambers maakte er amper 10 minuten later weer 2-1 van. In de slotfase van de wedstrijd gaf Kun Agüero de bal op Jesus, die zorgde voor de gelijkmaker: 2-2.

Stand

City speelt om de 3e plek en heeft die nu ook in bezit. Maar wel samen met Liverpool, terwijl Manchester United maar een puntje minder heeft. Arsenal  heeft 6 punten minder, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Er kan dus nog veel gebeuren in de laatste 4 speelronden.

Middlesbrough heeft een belangrijk punt gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg heeft nu 28 punten, de veilige streep is nog 6 punten uit zicht. Zware weken!