Manchester City maakt na winst op Burnley nog steeds kans op perfect seizoen

Martijn Baars • 19:28, 06-01-2018 / Laatste Update: 01:21, 08-01-2024

Manchester City ligt nog steeds op schema voor een perfect seizoen: in het FA Cup-toernooi werd Burnley zaterdagmiddag met 4-1 verslagen.

De haast onverslaanbare ploeg van Pep Guadiola blijft daardoor kans houden op 4 hoofdprijzen in 1 seizoen.

Bijna een stunt

Een verrassing leek even mogelijk voor de harde werkes van Burnley, dat tot de 55ste minuut 1-0 voorstond. Maar toen kantelde Sergio Agüero het duel hoogstpersoonlijk: Hij scoorde 2 keer in 1 minuut. Beide keren met een mooie assist van Ilkay Gündogan.

Anticiperen

Bij de 1ste goal anticipeerde de spits slim op een snel genomen vrije trap van Gündogan, daarna was de assist nog veel fraaier: een hakje door het hart van de verdediging: 2-1.

Stroef

Het waren ook meteen de 1ste écht geslaagde aanvallen van de middag. De voetbalmachine uit Manchester draaide een uur relatief stroefjes in eigen stadion, mede doordat de ploeg van Sean Dyche als 1 stevig blok verdedigde. De openingsgoal van Ashley Barnes was voor rust dan ook niet eens onverdiend, toen de middenvelder schitterend raakschoot na een blunder van John Stones.

Beslissing

10 minuten na de dubbeltreffer van Aguëro beslisten Leroy Sané en Bernardo Silva het duel definitief, toen City wat meer ruimte kreeg en het bij vlagen weer weergaloos speelde: 4-1.

Geen B-team

Guardiola koos voor het FA Cup-duel niet voor een typische B-ploeg, maar hij hield wel Kevin de Bruyne en Kyle Walker lang op de bank na de slopende winterweken, met vaak 3 wedstrijden in een week. Fataal werd het de beste ploeg van Engeland niet.

Perfect seizoen

De Premier League is al bijna binnen, maar City jaagt op een perfect seizoen: 4 hoofdprijzen in een jaar. Na slechts 1 nederlaag in 32 wedstrijden dit seizoen (tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League) is een dergelijk droomjaar niet eens meer ondenkbaar.