Manchester City wint van Brighton bij debuut Pröpper (video)

Reuters

admin • 23:35, 12-08-2017 / Laatste Update: 04:00, 06-01-2024

Davy Pröpper heeft met Brighton & Hove Albion zijn eerste wedstrijd in de Premier League met 0-2 verloren van Manchester City. Beide doelpunten vielen na rust via Sergio Agüero en een eigen doelpunt van Lewis Dunk.

Brighton & Hove Albion is de nieuwkomer in de Engelse Premier League en keerde voor het eerst sinds 1983 terug op het hoogste niveau. De kersverse club van Davy Pröpper bood voor eigen publiek lang weerstand maar Sergio Agüero hielp de bezoekers in de zeventigste minuut op voorsprong. Vijf minuten later passeerde Lewis Dunk zijn eigen doelman.

Baisspeler

Pröpper debuteerde als basisspeler voor Brighton & Hove Albion. De 25-jarige middenvelder kwam afgelopen maandag over van PSV en speelde negentig minuten. Soufyan Ahannach ontbrak nog in de selectie van Brighton. De Amsterdammer kwam donderdag pas over van Almere City.