Manchester United is nog lang niet top 4-waardig: dikke thuisnederlaag tegen Crystal Palace

Martijn Baars • 22:27, 19-09-2020 / Laatste Update: 12:12, 08-01-2024

Manchester United is het seizoen in de Premier League dramatisch begonnen. Ondanks een goal van de debuterende Donny van de Beek werd het op het eigen Old Trafford liefst 3-1 voor Crystal Palace. Vooral de verdediging liep ontzettend te schutteren.

Binnen 7 minuten stond het al 1-0 voor Palace, na een goal van Andros Townsend. United kwam daarna niet eens in de buurt van een kans en balde maar een beetje heen.

Penaltydrama

Het duurde tot de 72e minuut voor er weer een goal viel, maar weer viel-ie aan de kant van Palace. De bezoekers kregen na ingrijpen van de VAR een penalty. David De Gea hield de strafschop van Jordan Ayew, maar kwam te vroeg van zijn lijn. Penalty moest opnieuw en dit keer schoot Wilfried Zaha wel raak: 0-2.

Goal Van de Beek

Tussendoor was Van de Beek ingevallen voor Paul Pogba en hij zorgde voor een beetje hoop bij United door de 1-2 te maken. Maar vlak daarna besliste Crystal Palace het duel. Na het zoveelste geschutter achterin maakte Zaha zijn 2e van de avond: 1-3.