Manchester United wint maar verschil met City blijft groot (video)

Pro Shots / Action Images

admin • 18:31, 17-12-2017 / Laatste Update: 11:58, 12-12-2023

Manchester United is weer de eerste achtervolger op de koploper Manchester City, dat dit seizoen iedereen wegspeelt. De ploeg van José Mourinho stond bij rust op een comfortabele 0-2 voorsprong bij West Bromwich Albion, maar hield na rust maar net stand: 1-2.

Het duurde even voordat ManU op gang kwam tegen laagvlieger WBA. Spits Romelu Lukaku zorgde na een klein halfuur voor de openingstreffer en nog geen 10 minuten later maakte Jesse Lingard de 0-2, waardoor United met een mooie voorsprong de pauze inging.

Het sterrenelftal van Mourinho maakte het zichzelf in de 2e helft echter onnodig lastig. Gareth Barry maakte in de 77ste minuut de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet tegen de nummer 2 uit de Premier League, waardoor United voor de 2e keer op rij de volle buit pakte.

Dankzij de zege is de achterstand van ManU op stadgenoot én koploper Manchester City weer 11 punten. City won zaterdag met ruime cijfers van Tottenham Hotspur. United staat nu op 41 punten, 3 punten meer dan nummer 3 Chelsea.