ManCity dankt hattrickheld Agüero tegen Arsenal

BSR

Sjors Tanis • 20:21, 03-02-2019 / Laatste Update: 21:50, 07-01-2024

Sergio Agüero was al een grootheid bij Manchester City, maar de Argentijnse spits liet in de topwedstrijd tegen Arsenal nog maar eens zien eens zien een speler van wereldklasse te zijn. Agüero maakte alle doelpunten, waardoor de ploeg van trainer 'Pep' Guardiola met 3-1 won van de ploeg uit Londen.

Dankzij de zege staat City weer op plek 2 in de Premier League met 59 punten uit 25 duels. Koploper Liverpool heeft 2 punten meer, maar speelt morgen nog in de 25e speelronde.

Opnieuw raak in minuut 1

Midweeks scoorde Agüero al in de 1e minuut tegen Newcastle. Toen was het binnen 30 seconden raak voor de Argentijn, tegen Arsenal lag de bal er na zo'n 45 seconden in: 1-0. Laurent Koscielny maakte in de 11e minuut nog wel gelijk, maar City domineerde. Agüero drukte dat overwicht vlak voor rust uit met de 2-1.

Arsenal maakt weinig kans

Ook in de 2e helft had Arsenal weinig in te brengen op bezoek bij Manchester City. Na een uur spelen zorgde Agüero met zijn 3e treffer van de wedstrijd voor de 3-1. City speelde de wedstrijd rustig uit en Agüero (die zijn 10e hattrick in de Premier League maakte) kreeg nog een publiekswissel van trainer Guadiola.