🎥 | ManCity plaatst zich ten koste van PSG voor 1e Champions League-finale ooit

Sjors Tanis • 00:54, 05-05-2021 / Laatste Update: 01:36, 05-01-2024

Manchester City is de 1e finalist van het seizoen in de Champions League. Het werd in de return tegen Paris Saint-Germain 2-0 voor de ploeg van Pep Guardiola.

City won vorige week ook al in Parijs, toen met 2-1.

1-0 dankzij doelman, daarna kansen PSG

De bezoekers moesten winnen en zetten City onder druk in de beginfase, maar na 11 minuten scoorde Riyad Mahrez de 1-0. Uit de rebound na een schot van Kevin De Bruyne tikte hij binnen. De dank bij City ging vooral uit naar doelman Ederson, die met een fenomenale uittrap de treffer inleidde.

Na de openingstreffer kreeg PSG kansen op de gelijkmaker, maar Marquinhos raakte de lat en Ángel Di Maria had het vizier niet op scherp staan. Daardoor ging ManCity met een geruststellende voorsprong de pauze in.

Mahrez beslist duel met 2e treffer

In de 2e helft konden de Fransen, waar Kylian Mbappé geblesseerd op de bank zat, geen vuist maken. Het was vooral wachten op de 2-0 en die kwam er ook in de 63e minuut via opnieuw Mahrez. De Algerijnse tikte eenvoudig binnen na goed voorbereidend werk van Phil Foden. Na de 2-0 nam de frustratie toe bij de spelers van PSG en Di Maria kreeg nog direct rood na een aanslag op Fernandinho. Uitblinker Foden was in het restant nog dicht bij een treffer, maar raakte de paal en mikte de bal net naast.

Mitchel Bakker viel in de 83e minuut in bij PSG, maar kon niets meer dan doen aan de uitschakeling.

1e CL-finale ooit voor City

Manchester City plaatst zich voor het eerst voor de finale van de Champions League. Die is op 29 mei in Istanboel. PSG bereikte vorig seizoen de finale, waarin Bayern München te sterk was. Man City neemt het dit seizoen in de eindstrijd op tegen Chelsea of Real Madrid. Die return in de halve finale is morgen om 21.00 uur na de 1-1 van vorige week in Madrid.