ManCity profiteert dik van puntenverlies Chelsea, Aké en Hoedt in balans (video's)

ProShots

Sjors Tanis • 19:54, 20-10-2018 / Laatste Update: 02:44, 05-01-2024

Manchester City is nog steeds ongeslagen in de Premier League. Thuis werd met liefst 5-0 gewonnen, waardoor de ploeg van trainer 'Pep' Guadiola nu koploper is in de Premier League.

Liverpool kan later vandaag nog naast City komen met 23 punten uit 9 duels. Chelsea liet die kans eerder vandaag liggen door een 2-2 gelijkspel tegen Manchester United.

Moeizame 1e helft

City zette middenmoter Burnley vanaf het begin onder druk. Al snel werd de defensieve muur van Burnley doorbroken, toen David Silva met een strakke pass Aguero vond, die koel afrondde: 1-0. De ploeg van 'Pep' Guardiola kon niet direct doordrukken, maar na rust werd het verschil definitief gemaakt.

(Tekst gaat verder onder video)

Check hier de 1-0 van Sergio Aguero:

Veel goals na rust

Bernardo Silva maakte 10 minuten na de pauze de 2-0 nadat spelers van Burnley in de veronderstelling waren dat de bal uit het veld was. Ze bezoekers waren zo van slag, dat Fernandinho 2 minuten later de 3e treffer maakte met een fraai geplaatst afstandsschot. In de slotminuten zorgde Riyad Mahrez met een mooie trap voor de 4-0. Leroy Sané maakte in de laatste minuut ook nog de 5-0.

(Tekst gaat verder onder video's)

Check hier de vreemde 2-0 van Bernardo Silva:

Check hier de knappe 3-0 van Fernandinho:

En nog een beauty; de 4-0 van Riyad Mahrez:

Spurs met veel moeite naar 3 punten

Tottenham Hotspur, dat 2 punten minder had dan City, had een moeilijke middag bij West Ham United. Erik Lamela maakte vlak voor het rustsignaal de 0-1, maar West Ham kreeg kansen op doelpunten. Dat gebeurde niet, waardoor Spurs met moeite 3 punten pakt. Dankzij de zege komt de ploeg uit Londen met 21 punten naast stadgenoot Chelsea.

Tottenham speelt woensdag in de 3e speelronde van de Champions League in Eindhoven tegen PSV.

Geen treffers in duel tussen Aké en Hoedt

Het duel tussen AFC Bournemouth en Southampton eindigde zonder treffers. Bournemouth, dat uitstekend aan het seizoen begonnen is en met plek 6 meedoet in de subtop, kon niet scoren tegen Southampton, dat voorlopig strijdt tegen degradatie. Bij Bournemouth speelde Nathan Aké 90 minuten mee, terwijl Wesley Hoedt bij de bezoekers de hele wedstrijd speelde.

Overige duels

Jürgen Locadia begon op de bank bij Brighton & Hove Albion, maar moest al na een kwartier invallen vanwege een blessure van spits Glenn Murray. Met Locadia in het team won Brighton op bezoek bij laagvlieger Newcastle United met 0-1. Beram Kayal maakte na 30 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Verder eindigde de wedstrijd tussen Cardiff City en Fulham in 4-2 en wist Watford op bezoek bij Wolverhampton Wanderers te winnen: 0-2.