ManCity zet Southampton makkelijk aan de kant, eigen doelpunt Hoedt

ProShots

Sjors Tanis • 18:52, 04-11-2018 / Laatste Update: 01:26, 05-01-2024

Manchester City is dankzij een 6-1 zege op Southampton nu de eenzame koploper in de Premier League. Door het puntenverlies van Liverpool tegen Arsenal (1-1) staat ManCity nu solo aan kop in Engeland.

City heeft 29 punten na 11 duels. Dat zijn er 2 meer dan Liverpool en 5 meer dan Chelsea en Tottenham Hotspur, de gedeelde nummers 3 in de Premier League.

Wedstrijd na 20 minuten beslist

City opende als een raket tegen Southampton, waar Wesley Hoedt centraal achterin stond. Hoedt maakte zelf de 1e treffer, maar in het verkeerde doel. Hij raakte een pass van Leroy Sané aan en die belandde in het doel: 1-0 voor City. Vlak daarna zorgden Sergio Agüero en David Silva al voor de beslissing na 18 minuten. Daniel Ings maakte na een halfuur nog wel de 3-1, maar vlak voor rust besliste Raheem Sterling het duel definitief.

(Tekst gaat verder onder foto's)

Minder spektakel na pauze

In de 2e helft drukte City niet meer vol door. Waar de fans voor rust nog werden getrakteerd op aanvallend spel én doelpunten, speelde de ploeg van trainer 'Pep' Guardiola de wedstrijd in de 2e helft vooral rustig uit. Ederson voorkwam een paar keer dat Southampton nog kon scoren, waarna Sterling (met zijn 2e doelpunt) en Sané voor de hoogtepunten na rust zorgden: 6-1. Daarmee waren de 3 punten binnen voor ManCity.

(Tekst gaat verder onder foto)

Zo is Manchester City na 11 wedstrijden in de Premier League alleen koploper, met Liverpool op 2 punten achterstand. Southampton blijft in degradatiegevaar. The Saints hebben pas 7 punten na 11 duels.