Mané moet meteen naar huis om Liverpool te redden

29 januari 2017

EPA
Liverpool regelt vliegtuig om Mané snel terug te halen

Liverpool heeft een vliegtuig geregeld om Sadio Mané zo snel mogelijk vanuit Senegal naar Engeland te halen. Manager Jürgen Klopp hoopt dat zijn razendsnelle aanvaller op tijd terug is voor de Engelse kraker dinsdag tegen Chelsea. Mané werd zaterdag met Senegal uitgeschakeld op het toernooi om de Afrika Cup in Gabon.


Ontroostbaar
Uitgerekend de grote vedette van het Senegalese elftal faalde in de kwartfinale tegen Kameroen, die beslist moest worden via strafschoppen. Mané zorgde voor de enige misser vanaf elf meter en was daarna ontroostbaar. De selectie van Senegal vloog zondag vanuit Gabon terug naar hoofdstad Dakar. Liverpool heeft een chartervlucht geregeld, waarmee Mané vanuit Dakar naar Engeland vliegt.

De Senegalees is de topschutter van Liverpool in de Premier League met 9 doelpunten. De 'Reds' kunnen eigenlijk niet zonder hun snelle spits, zo werd de afgelopen weken wel duidelijk. Terwijl Mané in Afrika zat, raakte Liverpool in de competitie verder achterop bij Chelsea. Afgelopen week vloog de ploeg van Klopp bovendien uit de League Cup én de FA Cup.