Maradona 'ging bijna dood' na verloren play-offs

Martijn Baars • 11:39, 06-05-2019 / Laatste Update: 19:15, 07-01-2024

Hij was zó dicht bij promotie naar de hoogste Mexicaanse voetbalklasse, maar het zat Diego Maradona en zijn club Dorados de Sinaloa helaas niet mee. De Argentijnse legende verloor met 1-0 van Atlético San Luis in de finale van de Mexicaanse Clausura-play-offs en greep daarmee ook nog net naast zijn 1e prijs als trainer.

Nadat het 1e duel vrijdag in een 1-1 gelijkspel was geëindigd, lag alles voor de return maandag nog open. Na 90 minuten stond nog steeds de hatelijke brilstand op het bord, wat betekende dat er verlengd moest worden (uit-doelpunten doen ze niet aan).

In minuut 102 was het Unai Bilbao (wie kent 'm niet) die de thuisploeg Atlético op voorsprong zette. Julio Nava (Dorados) en Nicolas Ibañez (Atlético) werden in minuut 112 en 117 nog van het veld gestuurd, maar extra doelpunten leverde dat niet meer op.

Bijna doodervaring

Maradona baalde er flink van, zo zei hij na de wedstrijd. "Ik ging bijna dood... Maar het is oké. Ik vind het alleen wel jammer voor de jongens."

Het is nu nog maar de vraag of Maradona, die in september 2018 neerstreek in Mexico, aanblijft als trainer van Dorados.