Marafona held Braga in heerlijke Portugese 'cupfinal'

Martijn Baars • 23:12, 22-05-2016 / Laatste Update: 21:55, 12-12-2023

Braga heeft na een ongekend spektakelstuk tegen Porto de Portugese beker gewonnen. Na 120 minuten stond er 2-2 op het bord, waarna Braga beter was in de strafschoppenreeks. Daarin was doelman Marafona met twee gestopte strafschoppen de grote held.

De Braziliaan Marcelo Goiano mocht de winnende strafschop binnen schieten.

Omhaal in blessuretijd

Sporting Braga stond na een uur spelen op 2-0 voorsprong in de finale van de Taça da Liga en was hard op weg naar de zege, maar FC Porto knokte zich knap terug in de wedstrijd door twee doelpunten van André Silva. De Portugese aanvaller wist een verlenging af te dwingen door een omhaal in de blessuretijd van de tweede helft. In de verlenging werd niet gescoord.

Vierde

Braga eindigde in de Portugese competitie als vierde, achter FC Porto. Landkampioen Benfica won zaterdag het andere Portugese bekertoernooi.

Martins Indi

Bij Porto zat Bruno Martins Indi 120 minuten op de bank. Ook oud-FC Twente-aanvaller Jesús Corona en topdoelman Iker Casillas kwamen niet binnen de lijnen.