Marcel Keizer ziet Dost 2 keer prikken voor Sporting (video)

EPA

Brian Vesseur • 00:15, 10-12-2018 / Laatste Update: 20:16, 05-01-2024

Marcel Keizer blijft maar winnen met Sporting Portugal. Ook CD Aves werd verslagen: 4-1. De club van Keizer staat nog maar 2 punten achter op koploper FC Porto.

CD Aves nam in de zeventiende minuut door een doelpunt van de Braziliaan Rodrigo Defendi de leiding in Lisssabon. Bas Dost bracht Sporting met een benutte strafschop in de 38e minuut op gelijke hoogte. Nani zorgde er in blessuretijd voor dat Sporting Portugal met een voorsprong ging rusten.

Dost

In de beginfase van de tweede helft was het opnieuw de beurt aan Dost, die de bal na een voorzet vanaf de linkerkant knap in het doel kopte. De Nederlandse spits staat in de competitie nu op 8 doelpunten en is topscorer in de Portugese competitie.

Marcos Acuña van Sporting kreeg in de 55e minuut een rode kaart. Ondanks een man minder liep de thuisploeg via een treffer van Abdoulay Diaby uit naar 4-1.